Artikelen

Ons pedagogisch project

 

Eerst en vooral geniet uw kind bij Bee Baby van een aangenaam en gezellig kader aangepast aan zijn ontwikkeling en zijn persoonlijkheid. Bij Bee Baby kan uw kind met alle nodige veiligheid opgroeien en kunnen de ouders hun eigen beroepen in alle rust uitvoeren.

Ons team biedt u al haar ervaring, passie en liefde voor kinderen aan om uw kind te laten opgroeien en te leren samenleven.

 

De plaats van de ouders respecteren

Bij Bee Baby erkennen wij de ouders als de eerste opvoeders van het kind. Wij bevoordelen een mondelinge communicatie tussen ouders en kinderverzorgsters, maar we maken ook gebruik van schriftelijke communicatie met de ouders via het "Dagboek van het kinderdagverblijf" van het kind.

Wij onderscheiden ons van andere kinderdagverblijven langs onze trimestriële meetings die wij met alle ouders rond een hartelijk en gezellig buffet organiseren. Het doelpunt van deze meetings is om te spreken over de ontwikkeling van uw kind, onze activiteiten, onze huidige en toekomstige projecten, uw eventuele wensen... Dankzij deze ontmoetingen kan elke partij de andere beter begrijpen en kunnen wij zo het welzijn van uw kind en de eventuele gebreken van onze instelling verbeteren.

 

Wij bereiden hen voor op de kleuterschool

Bij Bee Baby willen wij voornamelijk het zelfstandig worden van het kind benadrukken. Op ons kinderdagverblijf leert het zijn speelgoed op te ruimen, alleen te eten, zelf zijn tanden te poetsen en zelf te plassen op het potje (met het akkoord van de ouders). Zo kan het kind zijn manuele en intellectuele aanleg en vaardigheden ontwikkelen en zich voorbereiden op de kleuterschool.

Wij nemen ons programma en onze activiteiten heel ernstig omdat wij ervan overtuigd zijn dat reeds in het kinderdagverblijf de baby de nodige basis ontwikkelt voor een goede aanpassing in de kleuterschool.

We blijven echter heel zorgvuldig om de rol van de kleuterschool niet te spelen. We wijden hen in tot de wereld van de "groten".

Bij Bee Baby beoordelen of vergelijken wij uw kind niet. Het wordt gestimuleerd, aangemoedigd en geholpen. Onze activiteiten worden nooit aan het kind opgelegd: ze worden op een professionele en pedagogische manier aangeboden.

NLeren, spelen, dromen... : enkele van de vele dingen die wij uw kind zullen aanleren.

 

BIO in ons kinderdagverblijf 

Jonge kinderen zijn meer gevoelig dan volwassenen voor alle soorten chemische en giftige producten, daar zijn we allemaal van bewust. Daarom bekommeren wij ons over het voedsel dat wij aan de kinderen opdienen. Bij Bee Baby kiezen we dan ook voor:

  • Milieuvriendelijke onderhoudsproducten. De wasmiddelen en reinigingsmiddelen zijn van het merk ‘Ecover’. Al onze producten zijn dus milieuvriendelijk.

  • BIO-groenten en -fruit We bestellen onze lijst BIO-groenten en -fruit bij Colruyt één keer (soms twee keer) per week in functie van het menu van de week. Het menu staat op voorhand op onze website.

  • Het gebruik van BIO-vlees Concreet wil dit zeggen dat we het BIO-vlees één à twee keer per week vers aankopen bij onze beenhouwer “BADR”. Het vlees wordt er heel goed bewaard en de producten hebben een goede traceerbaarheid. Hij bevindt zich op de Maria-Christinastraat op enkele minuten te voet van het kinderdagverblijf. Er wordt nooit diepgevroren vlees uitgedeeld.

    We serveren rundsvlees, kalfsvlees, kip en kalkoen, maar ook vis aangekocht in de Colruyt (koolvis- en zalmfilets).

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]